« Takaisin

Kausikorttimyynti keskiviikkona 11.9.2024 klo 16-18 Mediatili Areenalla!

9.9.2024

Kauden alku lähestyy – jos et ole vielä varannut kausikorttia, nyt on aika toimia!

Kausikortit myynnissä Savonlinnan Jäähallin lippupisteessä keskiviikkona 11.9.2024 klo 16-18. Maksu onnistuu pankki- tai luottokortilla.

Ennakkoon varattujen kausikorttien lunastus tapahtuu 13.9.2024 ennen SaPKo-PEPO HC -ottelua Jäähallin lipunmyyntipisteessä, alkaen tuntia ennen ottelun alkua.

SaPKo – PEPO HC
Pe 13.9.2024 Klo 18.30
Liput otteluun


Tilinpäätös 2023-2024 ja yhtiökokous

3.9.2024

Kuivin jaloin selvittiin, totesi SaPKo Hockey Oy hallituksen puheenjohtaja Jan-Erik Wasenius tiivistäessään ensimmäistä tilikautta.

Kun talousarviota laadittiin tammikuussa 2023, oli ilmassa enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Perustamiseen liittyviä kustannuksia oli oletettavasti paljon ja kun myös vanhat palkkarästit tulivat maksettavaksi, lähdettiin kauteen jo valmiiksi melkoiselta takamatkalta. Varmuutta ei myöskään ollut siitä, palaavatko yhteistyökumppanit tai yleisö tukemaan SaPKoa. Kovan työn tuloksena talous saatiin kuitenkin plussalle.

30.4.2024 päättyneen tilikauden liikevaihto oli lopulta 360.370,96 euroa ja tulos näyttää plussaa 1.427,29 euroa, ja kun kaikki velvoitteet pystyttiin hoitamaan ajallaan, voi tätä pitää kokonaisuutena hyvänä suorituksena, Wasenius toteaa.

Kaupungin avustuksesta käytiin syksyllä 2023 kovaa mediakeskustelua, ja lopulta avustus myönnettiin. Wasenius kiittääkin kaupungin päättäjiä asian tärkeyden ymmärtämisestä. SaPKon merkitys Savonlinnalle on osoitettu tämän paluukauden aikana. Yleisö löysi takaisin Talvisaloon yleisökeskiarvon ollessa lähes 500 ja kun myös yhteistyökumppanit lähtivät hyvin mukaan, on pohja toiminnan jatkumiselle rakennettu. Puhtaita perustamiseen liittyviä kustannuksia oli noin 50.000 euroa, joita onneksi ei tarvitse tällä kaudella huomioida. Hallivuokria maksoimme yli 23.000 euroa ja kun kaikki hankinnat ja ostot tehtiin paikallisista yrityksistä, tuotiin talousalueelle samalla paljon hyvää. Lisäksi maksoimme kauden aikana palkkoja seitsemälle toimihenkilölle, joista neljä oli päätoimisia, yhteensä noin 110.000 euroa, joka sekin koitui lopulta paikkakunnan hyödyksi, eli kyllä tämä avustus oli kaupungillekin varmasti kannattava sijoitus.

Yhtiökokous pidettiin 21.8. ja kun tilintarkastajakin antoi puhtaat paperit, oli osakkaiden helppo vahvistaa tilinpäätös. Yhtiökokouksessa oli hyvä tunnelma ja usko tulevaisuuteen on vahva, eli tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Yhtiökokouksessa valittiin hallitus, johon kuuluvat jatkossa Vesa Pietarinen, Antti Naukkarinen, Oskari Malkki, Jari Lamberg ja Jan-Erik Wasenius. Varajäseneksi valittiin Teemu Vähätalo, joka ottaa samalla Kari Kapasen paikan talousvastaavana.

Kari ilmoitti pyöreiden vuosien lähestyessä luopuvansa kaikista luottamustehtävistä ja ymmärrämme asian varsin hyvin. Karilla on ollut pitkä ura SaPKon taustalla ja osoitankin hänelle suuren kiitoksen siitä, että lähti vielä kerran rakentamaan uutta, Wasenius toteaa.

Käynnissä olevan kauden budjetti on asetettu liikevaihdon osalta samalle tasolle. Suuria kasvuja ei voida budjetoida talousalueen rajallisuus huomioiden, ja kun kulukuria jatketaan entiseen malliin, uskomme, että tavoite kovan talouspohjan rakentamisen jatkamisesta toteutuu. Tätä tehdään kuitenkin Savonlinnalle ja savonlinnalaisille, joten he lopulta ratkaisevat tulevaisuuden, Wasenius päättää.


Joukkueen valmennus vahvistuu!

21.8.2024

Hannu Soini, joka on tehnyt pitkän uran liikunnanopettajana Savonlinnassa, palaa SaPKon valmennusryhmään. Viimeksi Hannu nähtiin SaPKon vaihtoaitiossa 30 vuotta sitten Risto Dufvan ja Ari-Pekka Selinin apuna kausilla 1994-1995 ja 1995-1996.

Hannun paluun myötä valmennustiimi tiivistyy ja tuo uusia näkemyksiä päivittäiseen toimintaan. Hän vastaa erityisesti fyysisen valmennuksen ohjelmoinnista, testauksista ja seurannasta sekä avustaa valmentajia sovituissa asiakokonaisuuksissa.

Lisätiedot
Pekka Linden 0505052459


Jukurit HC Oy ja SaPKo Hockey Oy sekä SaPKo Ry yhteistyöseurasopimukseen

15.8.2024

Etelä-Savon jääkiekkoseurat, Sm-liigan Jukurit HC Oy, Suomi-sarjan SaPKo Hockey Oy, ja nuorten Mestiksessä pelaava SaPKo Ry ovat solmineet yhteistyöseurasopimuksen kaudelle 2024-2025. Sopimus mahdollistaa pelaajien liikkumisen seurojen välillä 15.2.2025 asti.

Tavoitteena on tarjota pelaajille mahdollisuus kehittyä parhaassa ympäristössä ja rakentaa polku kohti SM-liigaa. Sopimus kattaa tulevan kauden, ja tavoitteena on pitkäjänteinen yhteistyö Etelä-Savon jääkiekon tulevaisuuden turvaamiseksi.

Lisätiedot:

  • Pekka Linden, SaPKo Hockey Oy: 0505052459
  • Jan-Erik Wasenius, SaPKo Hockey Oy: 0440515050
  • Mikko Hakkarainen, Jukurit HC Oy: 0443288822
  • Petri Karppanen, SaPKo Ry: 0440522313
  • Joni Kotilainen, Juniori SaPKo Ry: 0405669998

Kausikortit myynnissä nyt!

13.8.2024

Varmista paikkasi ja tue joukkuetta! Jos et ole vielä varannut viime kauden kausikorttipaikkaasi, nyt on aika toimia.
Varmista paikkasi 4.9. mennessä osoitteeseen toimisto@sapko.fi. Kausikorttien lunastus ensimmäisessä sarjakotiottelussa 13.9.
Älä missaa yhtään kotipeliä – hanki korttisi nyt ja ole mukana jokaisessa huippuhetkessä!
Kausikortit saatavilla myös verkosta: https://www.lippu.fi/artist/sapko/

Harjoituskauden ottelut alkavat!

13.8.2024

SaPKon joukkueessa on tunnelma katossa, kun harjoituskauden ottelut vihdoin starttaavat. Tule paikan päälle kokemaan ottelutunnelma ja katsomaan, miten joukkueemme valmistautuu tulevaan kauteen!
Otteluohjelma:
to 15.8 klo 19.30: PEPO HC – SaPKo, Lappeenranta
ke 21.8 klo 18.30: SaPKo – PEPO HC, Mediatili Areena, Savonlinna
to 22.8 klo 18.30: Hunters – SaPKo, Porvoo
to 29.8 klo 18.30: SaPKo – Hunters, Mediatili Areena, Savonlinna
pe 30.8 klo 18.30: SaPKo – Riemu, Mediatili Areena, Savonlinna
Kotiharkkamatseihin on ilmainen sisäänpääsy, joten älä jää kotiin – tule kannustamaan!

Kausi starttaa 13.9. Hanki kausikorttisi jo nyt ja varmistat paikkasi kaikissa kauden jännittävissä peleissä.

Joukkue täydentyy: 2 hyökkääjää

5.8.2024

SaPKon viime kauden kärkipistemiehiin kuulunut keskushyökkääjä Santeri Antikainen jatkaa pässipaidassa myös tulevalla kaudella. Turun kiekkokoulun kasvatti pelasi viime kaudella 29 runkosarja-ottelua tehoin 16+10. Santeri tuo rutkasti lisää tehoa ja voimaa sentteri-osastolle!

Toinen tuttu jatkaja on ”terrierimäinen” Ville Mattola, joka siirtyi kesken viime kauden Jukureiden A-nuorista SaPKoon. Rikkinäisen viime kauden jälkeen uskomme, että SaPKossa Ville saavuttaa seuraavan tason kiekkourallaan!

Toistaiseksi solmituista sopimuksista voidaan mainita, että 22 pelaajalla / 24 sopimusta on tuntumaa pässipaitaan aiemmilta kausilta, joko junioreista, edustusjoukkueesta tai molemmista.

Näiden sopimusten myötä SaPKolla on 24 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle!

Joukkue kokoontuu maanantaina 5.8 ja parin testipäivän jälkeen keskittyy loppuviikon osalta jo pääosin täysipainoiseen jääharjoitteluun!

Ensimmäinen harjoitusottelu onkin sitten jo reilun viikon kuluttua Lappeenrannan Kisapuistossa, jolloin vastaan asettuu sarjanousija PEPO HC Lappeenrannasta ikiliikkuja Ville Paalasen johdolla!

Lisätiedot:

Pekka Linden 0505052459


SAPKON JOUKKUE TÄYDENTYY: PUOLUSTAJA JA 2 HYÖKKÄÄJÄÄ

29.7.2024

Viime kaudella SaPKon U-20 joukkueessa pelannut hyökkääjä Luukas Laiho on solminut SaPKon edustusjoukkueen kanssa tulevan kauden kattavan sopimuksen. 22-vuotias Laiho on pitkän linjan SaPKolainen ja oli ratkaisemassa SaPKon U-20 joukkueelle Mestis-mestaruutta viime kaudella.

SaPKon viime kauden kärkipistemiehiin kuulunut Joe Leinonen jatkaa pässipaidassa myös tulevalla kaudella. Viime kaudella Leinonen pelasi SaPKossa kaikkiaan 42 ottelua, joista saldona oli 39 pistettä.

Keski-Suomesta viime kaudeksi SaPKoon siirtynyt puolustaja Olli Saarinen jatkaa myös Savonlinnassa tulevalla kaudella.

Toistaiseksi solmituista sopimuksista voidaan mainita, että 20 pelaajalla/22 sopimusta on tuntumaa pässipaitaan aiemmilta kausilta, joko junioreista, edustusjoukkueesta tai molemmista.

SaPKo hakee ennen sarjakauden alkua vielä kokoonpanoonsa ainakin 1-2 puolustajaa ja 2-3 hyökkääjää!

Näiden sopimusten myötä SaPKolla on 22 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle!

Lisätiedot:
Pekka Linden, 0505052459


Joukkueeseen lisää savolaista osaamista!

2.7.2024

Hyvän kauden SaPKon U-20 joukkueessa pelannut maalivahti Luukas Lavikainen on solminut SaPKon edustusjoukkueen kanssa tulevan kauden kattavan sopimuksen. Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä maalivahti hakee nostetta uralleen nyt ensimmäistä kertaa miesten sarjoista. Ikänsä puolesta Luukas toki pystyy vielä pelaamaan tarvittaessa myös SaPKon U-20 joukkueessa.

Lisäksi hyökkääjä Topias Saramäki jatkaa SaPKossa. Armeijasta kesäkuussa kotiutunut Saramäki pelasi viime kaudella 21 Suomi-sarjan ottelua runkosarjassa 16 pisteen tehoilla.

SaPKo hakee ennen sarjakauden alkua vielä kokoonpanoonsa ainakin 2-3 puolustajaa ja 3-4 hyökkääjää!

Näiden sopimusten myötä SaPKolla on 19 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle!

Lisätiedot:
Pekka Linden, 0505052459


Joukkueeseen lisää kiinnityksiä

20.5.2024

SaPKon tulevan kauden kattavan jatkosopimuksen on tehnyt Kajaanin Hokista Savonlinnaan viime syksynä siirtynyt hyökkääjä Niklas Romppanen, joka pelasi koko viime kauden lähes piste/peli tahdilla läpi runkosarjan. Uskomme vakaasti, että Niklas on isossa roolissa tulevan kauden SaPKo-hyökkäyksessä.

Puolustajista Savonlinnassa jatkavat pian armeijasta kotiutuva Antti Sairanen sekä toista kauttaan Savonlinnassa aloittava Eetu Nikkilä, jotka vuoden kokeneempina ja sarjan vaatimukset tuntien ovat isossa roolissa SaPKon puolustuksessa!

SaPKon viime kauden A-nuorista sopimuksen edustusjoukkueen kanssa on tehnyt hyvän menneen kauden U-20 Mestiksessä ja SM-karsintasarjassa pelannut hyökkääjä Santeri Lehmusoksa. Santeri pystyy ikänsä puolesta pelaamaan vielä U-20 sarjassa, mutta tavoitteena on hänelläkin ottaa paikka edustusjoukkueesta!

Uutena kasvona SaPKoon saapuu Kuopiolaistaustainen puolustaja Vertti Malinen. 19-vuotias puolustaja pelasi kuluneen kauden KalPan ja TUTO:n U-20 joukkueissa.

Näiden sopimusten myötä SaPKolla on 17 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle!

Lisätiedot: Pekka Linden 0505052459


1 2 3